ISO IFS Minőségpolitika

Cégünk, a Kálmánházi Baromfifeldolgozó Kft, Magyarország Észak-keleti részén található. Nyíregyházától kb 13 km-re vagyunk, közel az autópályához.

Telephelyeink Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben  is megtalálhatóak. Termékeinket viszont majdnem az egész ország területén forgalmazzuk, de  vásárlóink főként 3 megyében, Szabolcs, Hajdú és Borsod megyében juthatnak hozzá a Kálmánházi baromfihúshoz. Cégünk 100 %-ban magyar tulajdonban van és családi vállalkozásként működik, már 1993 óta.

A tulajdonosok megalapozott szakmai tudással és gyakorlattal indították el a feldolgozó működtetését, mivel előtte is baromfitenyésztéssel és kereskedelemmel foglalkoztak. Jelenleg is egy komplex team(csoport) dolgozik folyamatosan azon, hogy a legjobb minőségű baromfihús kerüljön a fogyasztó asztalára. Vannak közöttük agrárszakemberek, minőségügyi élelmiszeripari ellenőrök, mérnökök stb. Emellett közel 200-250 szakmailag képzett alkalmazottat foglalkoztatunk üzemünkben,  hozzájárulva ezzel a környékbeli családok megélhetéséhez is.

Idén üzemünk már közel 4 millió db baromfit dolgozott fel. Baromfihús termékeink fogyasztása biztonságos, mert a termelés tevékenységeit zárt integrációban végezzük, vagyis saját telepeinkről, saját termelésből biztosítjuk az alapanyagot, mi magunk állítjuk elő a takarmányt is, keltetjük ki és neveljük fel a csibéket. A termelés és feldolgozás minden egyes lépése folyamatosan és szigorúan ellenőrzött. Élelmiszerbiztonsági (HACCP), és minőségirányítási rendszerek (ISO 9001:2000) által működünk, amelyet a nap 24 órájában állami hatósági állatorvos és élelmiszer higiénikus ellenőriz telepeinken. Tehát az általunk előállított baromfihús minősített, élelmiszerbiztonsági és magas higiéniai követelményeknek maradéktalanul megfelel, amelyet a fent említett szakorvos által folyamatosan végzett laboratóriumi tesztek (pld. szalmonella mentesség-vizsgálatok, stb…) igazolnak.

Mivel a takarmány gyártás, a baromfikeltetés és –nevelés, húsfeldolgozás egy kézben van, ezért a nyomonkövethetőség minden szakaszban maximálisan biztosított. A takarmánykeverőnkben előállított magas kukoricatartalmú takarmányon nevelkednek a csibék. Ez a táp mentes a hozamfokozóktól, antibiotikumoktól, hormonoktól is. A hús feldolgozása pedig hagyományosan, kézi darabolással történik. Ezért az általunk előállított baromfihús házias jellegű, ami megkülönböztet minket a piacon a többi baromfihústól. Sokan keresik termékeinket az üzletekben, mert az árunk szép, sárgás színű, és finom. Sok üzlet már kezdetektől fogva csak a mi húsunkat árulja, mert a fogyasztók ragaszkodnak a Kálmánházi Baromif-húshoz. Mi magunk is, és az itt dolgozók is ezt a húst fogyasztják. Büszkék vagyunk arra, hogy a termékeink 100 %-ban magyar termékek, ami azt jelenti, hogy semmit sem importálunk,  a gabonától, takarmánytól kezdve a tojásig, csibékig, az előállított és forgalomba került húsig minden magyar, támogatva ezzel a magyar termelőket, és kereskedelmet.

A hazai piacon a kiskereskedésektől a nagyobb üzletláncokig jelen vagyunk, valamint terítünk éttermekbe, üzemi konyhákba, hentesboltokba. Partnereink között tudhatjuk többek között: az Unió-Coopot, Szabolcs-Coopot, Alfi-Ker Kft-t,  stb….

Külföldi vevőink osztrák, német, francia, angol, olasz érdekeltségek.